Leden vergadering 09-10-2018 met spreker Reitse Terpstra.

Op 09-10-2018 was  Reitse Terpstra cluster commandant bij de brandweer onze spreker.

Reitse heeft ook  in Burgum bij de brandweer gediend  nadat hij hier ervaring op heeft gedaan en nog op een paar plaatsen heeft gediend is hij cluster commandant geworden en heeft vier kazernes onder zijn bevel.

Reitse  wees ons op de gevaren die er ontstaan door te veel apparaten op contact dozen dit ook omdat ieder steeds mee elektrische apparaten krijgt in de huishouding.(dit ook omdat de feestdagen er ook weer aan komen).

Het was een boeiend avond en we bedanken Reitse Terpstra voor de vele tips om brand of letsel te voor komen .Ook hebben we een welles nietes gedaan met doelstellingen over items die waar of niet waar waren groen was waar en rood niet (zie foto).

Ook een vraag was of je de Brandweer kunt helpen bij calamiteiten op straat of anders ,antwoord van Reitse was kijken helpt niet als je er bent en denkt ze kunnen hulp gebruiken vraag dan gerust .

Meestal staat de chauffeur of de Commandant bij de brandweer auto  die kan je snel een antwoord geven. Bij Grote rampen is ieder die het kan welkom (voorbeeld ,Zaventem België. Ramp met de  monstertruc en nog veel meer.

Bedank namens de EHBO vereniging.